Дъщерята на Янка Такева ще е временен областен на София

Правителството освободи Веселин Пенев като областен управител на София-град. За временно изпълняващ длъжността е назначена Живка Такева-Първанова, която е заместник областен управител на София-град и ще остане на поста до определянето на титуляр, съобщиха от правителствената пресслужба.

Първанова е дъщеря на синдикалистката Янка Такева. Тя беше заместник областен управител и при първото правителство на Борисов, когато губернатор на София беше Данаил Кирилов.

Тя е магистър по "Стопанско Управление" от Лесотехническия университет. Специализирала е „Управление на предприятията" и „Инженерна педагогика". Притежава сертификати "Укрепване на капаците на на регионалните и местни власти за усвояване на средства от Структурните и Кохезионни Фондове на ЕС". Била е заместник-директор на ЧЕУ „Дорис Тенеди", както и главен експерт в дирекция „Култура" към Столична община. През 2014 г. е завършила в УНИБИТ втора магистратура по специалност "Национална Сигурност: Духовенство и лидерство" от Университет по Библиотекознание и Информационни Технологии. Владее руски и английски език. Омъжена е и има две деца.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини