Двама с опасност за живота след експлозия в кола

    Двама души са с опасност за живота след експлозия в газовата уредба на лек автомобил Фолксваген Голф. Автомобилът гръмнал по време на ремонт в автосервиза на ул. „Крали Марко“ в Хасково. Докато монтьорите работели по повреда в колата имало изтичане на газ, в резултат на което се получила експлозия. По думите на съседите двамата пострадали мъже са монтьорът и наемателят на сервиза.

    На мястото на инцидента, който стана около 17 часа днес, се бяха отзовали екипи на пожарната, полицията, дойдоха и линейки, които транспортираха пострадалите мъже в Бърза помощ.

    Заради тежкото им състояние двамата обгорели Славчо Тодоров, на 46 г. от Димитровград и Йордан Гаджев– на 34 г. от смолянско село, са транспортирани в Клиниката по изгаряния в Пловдив.

    Все още не е ясна точната причина за възпламеняването в колата. Собственикът на сградата бай Сали се вайкаше и чукаше на дърво, че газовата бутилка на колата не е гръмнала, иначе пораженията можешело да са в пъти по-големи. Според огнеборците, дошли на мястото, не се е случило по-голямото зло заради факта, че вратите на гаража са били отворени и газа се е разнесъл.

    Очаква се по-късно от полицията да изяснят причината за инцидента.

    Ива Иванова

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини