33 °C

БТК поиска да купи банка "Виктория"

Българската телекомуникационна компания е един от осемте кандидати за придобиването на банка "Виктория", съобщиха от "Публични комуникации" в КТБ.

Срокът за подаване на писма във връзка с продажбата на 100% от капитала на търговската банка и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала на банката приключи на 16 септември в 14 ч.

Кандидатите са:

Инвестбанк АД

Консорциум ЗК Лев Инс АД и Kerbler Holding GmbH

Zaghloul Holdings - Egyptian Engineers Group

Консорциум Hanson Holdings Lux s.a.r.l. и Еврофинанс АД

Транзакт Юръп Холдингс ООД

Българо-Американска Кредитна Банка АД

Търговска Банка Д АД

Българска Телекомуникационна Компания ЕАД

Трима от кандидатите са заявили интерес в рамките на удължения срок за подаване на писма за интерес – от 19 април до 16 септември 2016 г. В същия срок двама от кандидатите изрично са потвърдили заявения от тях по-рано интерес. Писмата за интерес от останалите трима кандидати, подадени в периода до 18 април се считат за валидни, съгласно условията, посочени в писмото към публикувания тийзър, доколкото заявеният в тях интерес не е оттеглен изрично към 16 септември 2016 г.

Предстои анализ и оценка на профила на кандидатите, предоставените от тях писма за интерес, вкл. съпътстваща информация, както и допълнителна консултация с надзорния орган - БНБ.

Фондът за гарантиране на влоговете в банките разреши продажбата на банката на 7 декември 2015 г. При първия опит за реализирането й интерес проявиха само "Инвестбанк" на Петя Славова и консорциум, свързан с "Лев инс". Вторият също не доведе до желания резултат.

Потенциалният инвеститор ще трябва да покрие дълга на банка "Виктория" към КТБ - около 115 млн. лева.

Банката е лицензирана през ноември 1994 г. Лицензът е актуализиран за последно през 2009 г. Неин едноличен собственик е КТБ, поставена под особен надзор от Управителния съвет на БНБ на 20 юни 2014 г. На 22 юни същото се случва и с "Креди Агрикол България", впоследствие преименувана на ТБ "Виктория" ЕАД. На 12 декември 2014 г. банката възобновява изпълнението на задълженията си към вложителите, а на 22 декември отпадат и наложените й ограничения за извършване на банкова дейност по реда на специалния надзор.


Източник: offnews.bgКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 16.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини