Ради Минчев видя политически капан и поиска бърз процес

Кметът на Перущица Ради Минчев видя в делото срещу него политическа репресия заради президентските избори и поиска бърз процес.

Искат да ме дискредитират на местно ниво. Не разбирам много от политически игри, но това е изводът, който съм си направил, заяви по Нова телевизия кметът на Перущица Ради Минчев. Той възприема задържането му за политически капан

Срещу 44-годишния Минчев са повдигнати 3 обвинения: за искане на 40 000 лева подкуп, за присвояване на 12 400 лева общински пари и за съзнателно използване на фалшифицирани документи по обществената поръчка от 130 000 лева за свлачището край Перущица.

Пловдивският апелативен съд промени мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена на Ради Минчев и на другите двама oбвиняеми Павлин Статев и Илияна Павлова в "гаранция" в размер на по 10 000 лeвa за всеки от тях.

Магистратите прецениха, че най-тежкото обвинение срещу Минчев - за подкуп - не е обосновано в достатъчна степен и тримата обвинени няма опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Мотивите за по-леката мярка са и чистото съдебно минало на обвиняемите.

„Няма никакъв поискан подкуп. Това мое задържане е опит да се осуети по-нататък работата с европейско проекти. До седмица трябва да бъдат входирани няколко проекта по Програмата за развитие на селските райони. Моето задържане също се отразява на това нещо. 

В момента ние сме притиснати до стената. Но след това интервю аз ще се кача и ще заема стола си и смятам със същото темпо да довърша нещата, които сме започнали с цел просперитета на нашия град”, категоричен бе Ради Минчев и поиска бърз процес в съда. 

По думите му всичко по въпросния проект било наред документално. 

Зам.-председателят на ДСБ Атанас Атанасов се присъедини към юридическата защита на кмета на Перущица.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини