Десетки загинаха при нови въздушни удари в Алепо

Най-малко 25 цивилни граждани са убити при нови въздушни удари срещу бунтовническите райони на Алепо, предаде БТА, като цитираха сирийския Център на наблюдение на правата на човека. Сред жертвите има хора, чакали на опашка за кисело мляко на един от пазарите в града.

Сирийските правителствени сили днес превзеха контролиран от бунтовниците район северно от Алепо, съобщава Ройтерс. Превземането на района Хандарат е станало в резултат на интензивния обстрел на силите на режима, подпомагани от бомбардировки от руснаците и от изтребители на режима, казва сирийският Център за наблюдение на правата на човека.

Вчера при удари на сирийските сили загинаха над сто души. Сирийската армия отрече да нанася удари по цивилни в Алепо и каза, че атакува само позиции на терористите.

Същевременно по информация на УНИЦЕФ близо 2 млн. души в Алепо са без вода и условията за живот там се влошават. При въздушните удари е била повредена помпената станция Балал Найраб, която снабдява с вода 250 хил. души в контролираните от бунтовниците източни части на града. Бунтовниците пък като ответна мярка изключили помпената станция Сулейман ал Халаби и така е преустановено водоснабдяването на 1.5 млн. души от контролираните от правителствените сили западни части на Алепо.

По данни на Центъра за наблюдение на правата на човека, откакто се провали прекратяването на огъня в Сирия по-рано тази седмица, 173-ма души са били убити в контролираните от сирийските бунтовници части на Алепо. Сред жертвите има 26 деца.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини