Майки на протест: Шофьор, блъсна жена и деца, е на свобода

Страдал от дископатия и затова не може да остане за постоянно в ареста

Преди една седмица шофьор блъсна майка с количка на тротоар. Жената и двете й деца оцеляха по чудо. Сега лекуват травмите си – и физически, и психически. В Ямбол майки излязоха на протест с искане шофьорът, който е на свобода, да си получи заслуженото. 500 души са подписали петиция с искане на шофьора да се наложи постоянна мярка „задържане под стража” и максимална присъда от 6 години лишаване от свобода. Според тях инцидентът не е по невнимание, а заради безотговорност. 

Миналата неделя Емилия и двете й деца отиват на рожден ден. Едното е в количка - бебе на месец и половина. Не стигат там, за където са тръгнали. Пометени са на тротоара от джигит, каращ с бясна скорост. Шофьорът бяга от местопроизшествието. Майката остава да лежи безпомощна на тротоара, а всичко това се разиграва пред очите на по-голямото й дете. 7-годишният Виктор се отървава на косъм. Детето е в шок и още преживява стреса от видяното.

Осем часа след произшествието 31-годишният Яни Колев е задържан от полицията. Той има 9 наказателни постановления за нарушение правилата за движение, част от тях за шофиране в нетрезво състояние и с висока скорост. След изтичане на 72-часовата мярка шофьорът бе освободен. Според защитата Колев бутнал майката по непредпазливост, освен това се предал сам в полицията. Мотиви, с които съдът се съобрази.

Блъснатата майка все още чака съдебно-медицинската експертиза за средна телесна повреда. Шофьорът страдал от дископатия и затова не може да остане за постоянно в ареста.

Пред екип на „Събуди се” Емилия сподели, че се страхува да излезе. Според нея в държавата ни няма справедливост. По-голямото й дете се страхува да отиде да играе с другите деца.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Уу
    ууууу
    0 0
    13:56, 25 сеп 2016
    И в Хасково е така. Водач уби пиян жена до гробищния парк.И е На свобода въпреки че има ШЕСТ присъди ЗА КАРАНЕ ПИЯН.и Е НА СВОБОДА.И пак си кара колата без книжка.Явно си има начини да си решиш проблемите с пари.

Още новини

Последни новини