Майка отказа лечение, за да роди здраво бебе

Онкоболна майка отказа лечение за заболяването си, за да роди здраво бебе.26-годишната Миглена почина скоро след раждането на момченцето си. За кърмачето и за сестра му се грижат нейните родители. Бабата и дядото искат да осиновят децата, живеят в мизерни условия, разказа bTV.

Преди две седмици Марияна и Слави Георгиеви изпратиха дъщеря си към последния й път в село Злати войвода. В началото на бременността й лекарите откриват рак. Младата майка отказва лечението.

Двамата поемат грижите за 6-месечния си внук Наско и 3-годишната му сестричка Борислава. Четиримата живеят с детските добавки и една инвалидна пенсия от 130 лв. След плащането на месечните сметки им остават 60 лева. Бабата и дядото се надяват държавата да отпусне наследствени пенсии за децата.

„За нас може да няма, но за тях трябва да има”, категоричен е дядо Слави. Баба Марияна готви понякога грах или доматена каша с кюфтета.

Бащата живее в Сливен. Той още не е припознал сина си. Според възрастните хора, таткото виждал децата рядко и почти не помагал. Бабата и дядото са притеснени, че ще се опита да им ги отнеме. По думите на Марияна той работи, но харчи само за алкохол. До този момент за децата не е купил нищо.

От сдружение "Да прегърнем дете" след като разказаха случая в социалните мрежи, успяха да осигурят дрешки за децата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини