Съдът отстрани кмета на Перущица Ради Минчев

Обвиненият в корупция кмет на Перущица Ради Минчев беше освободен от поста си с решение на Окръжния съд в Пловдив, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Мотивът на съдебния състав е, че Минчев може да въздейства на служителите си, които са свидетели по досъдебното производство, а освен това може и да изнесе важни за разследването документи. 

Защитата на Минчев, в която се включи и зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов, обяви, че ще обжалва пред Административния съд.

Кметът на Перущица беше задържан заедно с още няколко негови колеги преди две седмици и беше обвинен в корупция и злоупотреба със служебното си положение. Впоследствие беше пуснат под гаранция и се върна на работа.

Самият Минчев коментира, че обвиненията срещу него са политическа поръчка и настоя за бърз съдебен процес, който да изясни истината. Издигналата го партия ДСБ вече обяви, че стои зад него, а атаките идват от ГЕРБ.

„Не съм злоупотребил с нищо, винаги съм работил за благото на Перущица. Не могат да ми простят, че два пъти печеля изборите. Яд ги е, че Перущица просперира“, допълни още кметът. 

Разследването по случая продължава.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сс
    ссс
    0 0
    00:09, 27 сеп 2016
    Боже , тоя Ради не само е крадлив .Той е ЛУД . Каква политическа поръчка за градче-община от 5000 човека (2000 роми и 3000 българи).Без икономика(благодарение на приватизацията от гуруто на Ради-Иван Костов) . Какво благо за Перущица?Дето прилича на Сирия.Ама там са падали бомби.А тук всичко се руши само.Пардон.Контролирано от Ради

Още новини

Последни новини