Димитровградчанин спечели злато и сребро на Световното първенство по силов трибой

    Димитровградчанинът Иван Иванов спечели златен и сребърен медал на Световното първенство по силов трибой, което се проведе преди дни в Сърбия. 22-годишният курсант в Академията на МВР стана световен шампион на мъртва тяга, а второто място е в дисциплината силов трибой.

    Иван се занимава сериозно с този спорт от две години. Завършил е  ЕГ "Д-р Иван Богоров" в Димитровград. Зад гърба си има още победи в Републиканското първенство по силов трибой и европейска шампионска титла. Започнал като на шега да тренира, след като е приет в Академията на МВР. Разказва, че преди това също се е занимавал с различни видове спорт - фитнес, футбол, баскетбол, пожаро-приложен спорт и др.

    "Давам всичко от себе си, спазвам хранителен режим, а подготовката за състезание изисква и поне двудневни тренировки и много труд, воля и желание", споделя шампионът. Според него, важна е психиката, а и нагласата за победа. Често и лишения, свързани с личния жинвот.

    Доволен е от представянето си в последното състезание и благодарен за помощта от семейство и приятели. Иван вече разчита и на подкрепа на спонсори при подготовката си за нови състезания. Казва, че когато човек вярва в мечтите си, те се сбъдват. Това съветва и младите хора, поели по пътя на спорта и предизвикателството. Фен страницата на състезателя - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      ..
      ....
      0 0
      18:17, 1 окт 2016
      Шампион от двама участници ....
    • 2
      Ve
      veso
      0 0
      22:34, 3 окт 2016
      От 2ма участници 1ви е станал. уоу какво оспорвано състезание. Да бях пуснал баба ми да вдигне 3 кг щеше да стане 3та ли на републиканско ? хахахаха
    Последни новини