Стивън Хокинг призова човечеството да завладее други планети

Стивън Хокинг призова човечеството да предприеме преселение на други планети. "Мисля, че човешката раса няма бъдеще, ако не излезе в космоса", казва ученият в новата книга за него "Как да създадем космически кораб". Откъс от книгата на Джулиан Готри публикува The Guardian. В него Хокинг разказва за някои от собствените си пътешествия и екстремни преживявания, като спускане с подводница и летене при нулева гравитация. "Като възрастен, аз задавах въпроси, включително Защо сме тук? Откъде идваме? Бог ли е създал Вселената? Какъв е смисълът на живота? Защо съществува Вселената? На някои въпроси си отговорих, за други все още се питам". Откъсът е едно голямо обяснение в любов към приключенията и космоса от Стивън Хокинг и прадоставя неговия мотив да си запази място в полета на SpaceShipTwo на Virgin. Бъдете смели, казва ученият и споделя възторжената си вяра, че излизането на човечеството в космоса ще го промени към добро.

Заплахата за живота на Земята непрекъснато нараства, смята Хокинг. Рискът животът да бъде унищожен на родната ни планета се увеличава, като нарастващата опасност може да дойде от стихийно бедствиe или от техногенна катастрофа. Според Хокинг основните рискове за човечеството са ядрената война и генно конструиран вирус. Ученият многократно изказва подобно мнение, в началото на годината той за пореден път предупреди за заплахите за живота на планетата.

Преди дни излезе 25 минутен филм на Стивън Хокинг, където той е командир на кораб, а пътуването е започва от Големия взрив, през черните дупки, Сатурн до Санта Барбара. Има и извънземни, или май само предупреждение колко може да са опасни в случай, че срещнем високо развита цивилизация. Тогава ще се окажем в положението на североамериканските индианци, когато на континента им стъпват първите европейци. Филмът е онлайн на CuriosityStream

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини