Подписаха договорите с одобрените проекти за междублоковите пространства в Димитровград

    Договори с Община Димитровград подписаха домоуправителите, получили одобрение на подадените проекти в конкурса  „За приветлива градска среда” за 2016 година. На церемонията в сградата на общината присъства и кметът Иво Димов, който призова гражданите за още по-голяма активност при подаването на документация. Едно от условията е регистрация по Закона за етажната собственост. Градоначалникът припомни, че благодарение на конкурса, организиран за шеста поредна година Димитровград може да се похвали с многобройни детски кътове в междублоковите пространства.

    Общо 12 са били подадените предложения тази година, от тях финансиране в размер до 5 000 лв. са получили 8 проекта. Това са детската площадка на "Билла" на ул."Лайпциг", детска площадка между ул. „Гео Милев” №3 и ул. Хасковска, междублоково пространство на ул. „Ем.Станев” до бл.№10, детска площадка на бул. „Хр.Ботев” зад бл.№34, детска площадка на бул. „Трети март” зад бл.№5, междублоково пространство на ул. „Кап.П.Войвода” до бл.№2, детска площадка на бул. „Ст.Стамболов” зад бл.№10, междублоково пространство на ул.„Захари Стоянов” до бл.№4. 

    На по-голямата част от площадките ще се награжда върху съществуващите такива -  ще бъдат монтирани или подменени детски съоръжения, ще бъде поставена паркова мебел и оформени места за отдих. В един от одобрените проекти е предвидено поставянето на беседка.

    От Финансовия отдел на Общината обясниха детайли, свързани с документацията, подписването на договори с фирмите - изпълнителки и сроковете за реализация. Предвидено е дейностите по проектите да приключат до 30 ноември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини