Прекратиха дейността на "Общинска охрана" в Димитровград, избраха ликвидатор

Общинският съвет в Димитровград прие решение за прекратяване на дейността на "Общинска охрана" ЕООД". Предложената в дневния ред на сесията докладна от председателя на ОбС Гергана Кръстева бе подкрепена от 24 съветници. Четирима бяха против, а пет общинари гласуваха  "въздържал се".

Местните парламентаристи определиха срок за ликвидация на дружеството 8 месеца, считано от датата на вписване на решението в Търговския регистър. За ликвидатор бе избран първият управител на "Общинска охрана" още от създаването й през 1996 г.- Сашо Спасов. Предложението по време на дебатите направиха от групата на БСП. Определен бе и размер на възнаграждението на ликвидатора - 816 лв. месечно. Предвид финансовото състояние на дружеството, възнаграждението едва ли ще бъде реално получено, стана ясно в залата.

В докладната се посочва, че в последните 3 години "Общинска охрана" приключва дейността си на загуба. Към настоящия момент задълженията са в общ размер на 69 247 лв., а вземанията са в размер на 11 206 лв., посочва Кръстева.

Според нея, дружеството изпитва силни затруднения при осъществяване на дейността си свързани с конкуренцията в бранша, тъй като не може да си позволи предлагане на услуги на по-ниски цени.

По време на разискванията в залата се повдигна въпроса дали не е умишлено предизвикан фалита на общинското дружество и дали избраният за ликвидатор Сашо Спасов не е в конфликт на интереси. Вносителят Гергана Кръстева подробно обясни основанията за ликвидация на "Общинска охрана", като част от тях са да бъде избегната бъдеща неплатежоспособност.

В залата имаше и традиционната вече размяна на реплики между кмета Иво Димов и съветника от "Да за Димитровград" Стефан Димитров, свързани със създаването на паралелна структура на "Общинска охрана" преди години и кой носи вина за това. Видеорепортаж по темата - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ча
    чакай , чакай
    10 -4
    14:37, 29 сеп 2016
    като доиде новият управител назначен от тогавашният съветник Саша Спасов дружеството стана на загуба следствие на раздадени ДМС именно на новият управител и Сашко . Както и повишение на заплатите на управителя и на Сашко от 500 на 800 лв. Загубата първата година беше в раземр именно на тези 10 000 дето си ги раздадоха като награди , ДМС и повишена заплата само на двамата .
    Та Сашето отново е на кокала , тва червенковците , нямат и капка морал пак се продадоха на Кмета .
  • 2
    Ох
    охранител
    4 0
    11:50, 30 сеп 2016
    Дойде Сашко в „Общинска охрана” забърка една голяма каша, остави Делчев да духа кашата да изстине и сега Сашко ще ядееее .
  • 3
    Би
    Бивш служител
    3 0
    12:45, 30 сеп 2016
    Сашо я създаде,Сашо я ликвидира.Жалко за момчетата.Трябва да направят протест пред Общината,за има няма 70хил.лева ще затрият фирмата и препитанието на доста семейства,а заплатите на хората са направо мизерни.
  • 4
    Ох
    охранител
    2 0
    14:18, 30 сеп 2016
    Какъв протест бе ? Сашо съкрати целия персонал останаха само 9 охранителя с 4 човека администрация.
  • 5
    За
    за СОТ
    2 0
    15:31, 3 окт 2016
    Г-н,Димитров, не е толкова важно кой ще вземе на ниска цена изгнилия опел, замислете се кой ще заграби обектите охранявани на СОТ от фирмата. До колкото съм запозната не са малко а и средствата вложени в тях са доста.
Последни новини