Налагат глоби на търговците, ако не спазват работното време на Неделен пазар

Глоби за неспазване на работното време на Неделен пазар приеха днес общинските съветници в Димитровград. За целта те направиха промени в Наредба №2 за опазване на обществения ред. Тържището трябва да работи във времето от 06:00 до 16:00 часа в дните петък, събота и неделя, определиха общинарите. Забранява се дейността на търговците извън посоченото работно време, както и зареждане и разтоварване на стоките във времето от 22:00 до 6:00 часа. 

При установени нарушения местният парламент одобри да се налага имуществена санкция за юридически лица или глоба за физически в размер на 500 лева за първо нарушение. За всяко следващо санкцията скача двойно.

Причината за промените в Наредбата е поредната подписка на живеещите в кв."Каменец", в която се сигнализира за неспазване на работното време и нарушаване на спокойствието на обитателите.

Проведено е било и съвместно заседание на две комисии към местния парламент - тази, отговаряща за обществения ред и тази за дейността на пазарите и тържищата. Приетите днес промени са резултат от становището на двете комисии. Те бяха подкрепени от 23 общинари, двама бяха против, а седем се въздържаха.

Определена бе и конкретната територия на Неделен пазар, която е западно от бул."Ст.Стамболов", южно и източно от ул."П.Берон" и северно от жп линията Пловдив-Димитровград, както и територията на бившата Автогара.

Председателят на ОбС Гергана Кръстева предложи приетото работното време да не се прилага за търговските обекти в бившата Автогара, които са с установено работно време и извършват дейност и през седмицата. Това бе подкрепено от съветниците в залата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ди
    Димитровград
    10 -1
    13:46, 29 сеп 2016
    А какво ще кажете за търговците на същият този Неделен пазар, които работят от сряда, да не говорим за четвьртьк. Лично сьм виждала търговски обект, който работи целоседмично. Не мисля, че има логика, да се спазва работното време в петькак,като то изобщо не се зачита. Всички знаем, че се работи най - необезпокоявано в четвъртък. Защо? Дори ръководството на ОПО "СПИОТ " си затваря очите! Защо? Недопустимо е!
    • Dg
      DG
      4 -1
      16:07, 29 сеп 2016
      то и сега си има работно време, ама кой го спазва
  • 2
    Ми
    Мина
    2 -1
    20:08, 29 сеп 2016
    Ами те трябва да ги спират още на влизане в града,защото потокът от пазарджийски коли започва малко след полунощ.Как ще спазят това 6.00 сутринта , не ми е ясно.Впрочем , след като ликвидират "Общинска охрана" , кой ще охранява и следи за реда на пазара.
    • Ох
      охранител
      2 0
      14:28, 30 сеп 2016
      "Общинска охрана" от 3 години вече не охранява пазара, за реда не следи никой и затова няма ред.
  • 3
    Шо
    Шогун
    2 0
    23:39, 29 сеп 2016
    На пазара изобщо не му е там мястото.Масите на промишления пазар от към блоковете по "Ивайло" трябва да се премахнат,както и тези в нивата на Максим и до блока на П.Берон..Автомобилите на автомобилния пазар унищожиха парк Марица.Асфалта е разрушен,унищожени са и зелените площи.Общината също има принос в това,като чакълираголяма част от тях.И как са разрешили да има заведения в зелените площи?Уж сме в Европа....
  • 4
    Бо
    Боян
    3 0
    05:56, 30 сеп 2016
    Приветствам решението на общ съвет и дано този път има воля от ръководството на пазара да наложат този ред и досциплина Даже пазара трябва да работи само събота и неделя от 8.00ч защото са почивни дни
  • 5
    Ам
    Амсалака
    0 0
    17:17, 2 окт 2016
    Най добре изобщо да не работи.И без това никакви даньци не влизат в общината
  • 6
    Не
    Недоумяващ
    1 0
    20:43, 4 окт 2016
    Пазаря осигурява прехрана на много хора. Пазара задоволява много потребности на жителите на града и региона. Пазаря е и място за разтуха и почивка на част от хората в общината. Пазара държи над водата транспортните фирми в града. Има още.... Да спрем до тук. Затова на който му пречи. Да търси друг начин на живот, а не да иска ограничаване работата на пазара със забрани.
Последни новини