Ремонтират пътя Чирпан - Симеоновград идната пролет

Ремонтът на пътя Чирпан -Симеоноград, преминаващ през кварталите "Марийно", "Вулкан" и "Черноконево" се очаква да започне през пролетта на следващата година. Това обяви по време на днешната сесия на Общинския съвет кметът Иво Димов. Коментарът бе направен при гласуване на точката, с която се декларира, че елементите на подземната инфраструктура под този път са изградени.

Димов заяви, че иска веднъж завинаги да се спрат спекулациите и интерпретациите по темата за ремонта на пътя през кварталите и селата Брод, Злато поле и Райново.

"Миналата година успяхме да включим отсечката в индикативния списък и да бъде осигурено европейско финансиране за ремонта. Миналата година аз обещах, че тази година ще започне рехабилитация на пътя, но поради редица причини тя не стартира. По-важното е, че има осигурено финансиране и ремонтът ще се случи", каза Димов. Според него, не е фатално, ако се изчака още няколко месеца до започване на дейностите.

Забавянето е наложено от съгласуване на проекта с различни инстанции, тъй като пътя преминава през територията на три общини. Проекът е готов, предстои обявяване на обществена поръчка по ЗОП, избор на трима изпълнители, тъй  като реконструкцията ще бъде разделена на три лота. 2/3 от пъта Чирпан -Симеоновград минават през територията на Община Димитровград, припомни Димов.

Каза, че преди старта на ремонта ще се наложи подмяната на 80 метра канализация в кв."Марийно" заради запушване и пропадане на канализационната тръба. Трябва да се реши и проблем с довеждащия водопровод на селата Брод, Злато поле и Райново, който преминава под пътя. Уверявам ви, че ще направим всичко възможно да решим проблемите, заяви градоначалникът.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Х
    х
    1 0
    13:11, 30 сеп 2016
    Хмм... Интересно.... това май съм го чувал преди време 2-3 пъти
Последни новини