Такситата в Димитровград с 350 лв. годишен данък

350 лв. ще бъде годишният данък, който ще плащат от догодина таксиметровите шофьори в Димитровград. Решението взе днес Общинският съвет по предложение на кмета Иво Димов. Градоначалникът припомни, че от 2017 година това е ангажимент на Общините и преди дни в Хасково е бил гласуван данък в размер на 360 лв.

500 лв. годишен данък в Димитровград е било първоначалното предложение. След среща с представители на таксиметровите фирми в града бе одобрена цифрата от 350 лв. каза кметът. Съобщи, че на следващото заседание на местния парламент ще внесе предложение за отпадане на таксата от 10 лв. месечно за стоянка. Така, освен годишния данък, фирмите остава да плащат само 20 лв. за издаване на разрешително. Близо 60 са таксиметровите автомобили в Димитровград, допълни Димов.

В хода на дебатите отпадна предложението на съветника от "Да за Димитровград" Стефан Димитров годишния данък за такситата да е 300 лв. Димитров призова да бъде облекчен бизнеса, като така аргументира предложението си, но то не се прие. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини