Първата частна галерия в Първомай е официално открита

    Художничката Тоска Запрянова събра приятели, колеги и ценители на откриването на първата частна галерия в Първомай. Въпреки наситения културен афиш за първомайци, дворчето на „Никола Вапцаров“ 7 се изпълни с хора и събитието се превърна в празник на сетивата.

    Тази първа частна галерия е някак очаквана, познавайки Тоска – сподели Красимира Славова – поетеса, почитателка  и приятелка -  Това е най-нейното място и тя тук  е в свои …бои, ако перифразираме популярния израз.  Отварянето на нейното ателие за свободно посещение от всички е  празник за духа и културата на нашия град, място, където да се срещаме с творбите и със самата художничка. Градът ни отдавна имаше нужда от това. И само можем да сме горди от смелостта и упоритостта на Тоска и Славчо, които ни предоставят тази възможност в частното Арт ателие. Сред уюта на самата сграда са приютени късчета талант, нещо което е дадено свише на малцина.

    Многобройните гости заявиха желание да идват често на среща с картините, пожелаха ѝ „Успех!“ и „ Смело напред!“  Те оцениха това, че вече има едно място, където винаги ще може да се насладят на пейзажите, натюрмортите, цветята, етюдите- тоест на платната на нашата Тоска.

    А както тя самата казва след време може да има и гостуващи изложби, галерията може да се превърне в културен и духовен център и за други изкуства. Арт ателието е потребност на града. От вчера започна да се пише историята на една галерия. Частната галерия на Тоска, но намираща се в сърцето на Първомай. 

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини