Експерти ще дават съвети как пътищата ни да станат по-безопасни

През следващата седмица, в продължение на три дни експерти ще дискутират как пътищата в България да станат по-безопасни. Между 5 и 8 октомври в Слънчев бряг ще се проведе Деветата Национална конференция по пътищата, като на нея ще присъстват и чужди гости.

Промените, които ще се обсъдят на конференцията, ще залегнат в осъвременените наредби за проектиране на пътища. Сред изискванията, които ще бъдат завишени, за да се намалят пътните инциденти, са тези за отводняване на шосетата. Целта е да се преодотвратят произшествия при дъжд и мокра настилка. Ще се дискутира и темата за определяне на точни и категорични изисквания за ремонт, реконструкция и рехабилитация на улици и пътища. Ще се обсъдят още и правила за изграждане на кръгови кръстовища и пътни възли, информира "Стандарт". 

Организационният комитет на научния форум, председателстван от проф. д-р инж. Николай Михайлов от катедра „Пътища" на УАСГ, е предвидил специални панели, в които да бъдат представени проектите за двете Наредби, които касаят тематиката. Така широк кръг от експерти ще може да обсъди редложенията, нормите и транспортните характеристики, показателите за проектиране и планиране.

Сред темите на конференцията са още инвестициите на общините в инфраструктура, и икономика и управление на строителството. В събитието ще участват министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски. Във форума, освен двамата министри, ще вземат участие председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков, лектори от Словаки, Македония, Сърбия и Испания.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини