Любомир Халачев е кандидатът за вицепрезидент на АБВ

Проф. Любомир Халачев е кандидатът за вицепрезидент на Коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ". Това съобщи днес в НДК лидерът на АБВ Георги Първанов, цитиран от "Фокус".

Номинацията на председателя на Гражданския съвет към АБВ проф. Любомир Халачев е била предложена от кандидата за президент Ивайло Калфин.

Кандидатурата на Халачев е приета с единодушие.

Проф. Халаев е сценарист и режисьор, бил е и ректор на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Проф. Любомир Халачев е човек, свързан с духовността – тема, по която президентската институция е важно да бъде силна, коментира Ивайло Калфин. 

"Има много неща, които периодично в обществото избухват като теми и реакции, но това, което е изключително важно за мен, е в президентската администрация да има тази постоянна линия, този траен ангажимент, свързан с духовността, изкуството, образованието, които са много важна част от българското самосъзнание и единството на българския народ, на българските граждани, независимо дали са в страната или чужбина", допълни Калфин. 

Ние с проф. Халачев считаме, че президентската институция е персонализирана. Тя не е на партии, тя не е на инициативни комитети. Тя е изпълнена от съдържание от хората в нея – от президента и вицепрезидента, които работят вътре, допълни Калфин.

"Благодаря на всички, които подкрепиха тази кандидатура. Аз я приемам само и единствено като част от общата кандидат-президентска кампания. Подкрепям кандидатурата на Ивайло Калфин, защото смятам, че той е изключително подготвен, може би най-добре подготвеният кандидат между многото кандидати“, заяви проф. Халачев.

„Обръщаме се към всички хора, които искат да държат съдбата си в своите ръце. Дори в условията на демокрация, в която ние живеем, истински се ползват от демокрацията само тези хора, които могат да мислят, тези хора, които разсъждават, които знаят какво искат. Това са свободните хора. Останалите не са свободни, те са пуснати временно на свобода. Затова аз отправям апел към всички, които биха искали след тези президентски избори да се получи ново качество на политическо действие – слушайте, искайте да чуете, поискайте от всички възможни източници и канали да чуем всеки един кандидат и всеки да каже какво мисли. Недейте да заглушавате гласа на кандидатите“, посочи Халачев.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини