Първанов поиска вот на недоверие в сектор сигурност

Лидерът на АБВ Георги Първанов определи като „повиквателна” изпратената от председателя на Националния съвет на БСП покана за преговори за вот на недоверие по въпросите на външната политика.

Въпроса за евентуален вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, Първанов коментира на брифинг, на който бе обявена номинацията на проф. Любомир Халачев за вицепрезидент.

„Имаме покана от председателя на Националния съвет на БСП. Не съм от тези, които реагират на определена дата и час на преговорите”, коментира Георги Първанов и изтъкна, че това е тип повиквателна, а не е покана, в която се договарят времето, мястото и дневният ред на такъв тип срещи.

„Лично смятам, че за „Добър ден” в една среща, те трябва да ни обяснят какви бяха истинските причини за провала на преговорите с АБВ”, посочи Първанов, настоявайки за лично обяснение в очите от страна на ръководството на левицата.

По въпроса за евентуален вот на недоверие според него е много по-важна темата за сигурността, разбирана в по-широк план. „Да, ние сме готови да водим разговор. Те ще поставят външната политика - ние ще поставим въпроса за вот на недоверие по темата за сигурността”, коментира Георги Първанов. Той изтъкна, че това са още по-тежките и важни проблеми, към които и хората имат очаквания.

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че народни представители ще подготвят питане към министъра на вътрешните работи относно масирано полицейско присъствие в Балчик, където трябва да се проведат частични местни избори за общински съветници. Той посочи, чеиска да привлече вниманието върху технологията на правеното на избори сега и атмосферата, която се създава.

„Имаме частични избори в 15 населени места”, коментира Петков. По думите му в село Тракиец в община Хасково сме свидетели на брутална полицейщина, при която 180 души, временно живущи в Тракиец, са подложени на полицейски тормоз.

Петков обясни, че в Община Балчик, където също има избори, са струпани сили на  жандармерия, ГДБОП, цивилни служители, представители на ДАНС - Добрич.

Това е атмосферата, в която ГЕРБ иска да прави избори – страх, брутализъми стремежът да бъде гарантирано статуквото”, коментира още Петков. Той бе категоричен, че трябва да можем да имаме доблестта да кажем – избори така не се правят.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини