Единодушно преизбраха Кунева за лидер на ДБГ

Меглена Кунева е преизбрана единодушно за председател на „Движение България на гражданите” (ДБГ). Това съобщават от пресцентъра на партията.

Кунева е преизбрана от Третото национално събрание, което се провежда във Варна.

Тя подчерта, че за нея всичко, свързано с ДБГ, е лично. Голяма кауза за нея било да се подготви следващото поколение политици в ДБГ. По думите на Меглена Кунева ДБГ се състои от лидери, като във всеки от тях има политик, който може да променя страната към по-добро. Тя призова присъстващите да дадат шанс на лидерството в себе си.

Обръщайки се към делегатите, Кунева заяви, че не мечтае за други хора, а само за хора като тях – искрени, борбени, толерантни.

Искам много като вас още да посмеят и да правят крачката да влязат в политиката и да издържат в нея. Ние сме силна сплав. Предайте нататък подкрепата, която ДБГ ни дава. Няма преграда за нашите усилия. Действайте сега, призова Кунева.

Президентските избори дали на Меглена Кунева надежда и увереност, че може и нормално да се работи в политиката, както и че може да си позитивен и градивен.

Конгресът прие и промени в устава, с които се създава Младежко ДБГ. Форумът гласува с пълно единодушие политическа резолюция, в която делегатите заявяват твърдата си воля да продължат развитието на ДБГ като силна дясна партия с дългосрочна визия за развитието на страната, със споделени евроатлантически ценности и с принос към политиките на Европейската народна партия.

Те изразяват ясна подкрепа за енергично и дългосрочно сътрудничество с партиите от Реформаторския блок в условията на взаимно доверие и почтено партньорство.

Делегатите на Конгреса дават мандат на ръководните органи на партията за сключване на ново коалиционно споразумение на Реформаторския блок, за разширяване на Блока с нови партньори и за провеждането на конфедеративен конгрес с цел развитието и утвърждаването на РБ като катализатор на реформаторската енергия в обществото.

Те обещават през втората половина на мандата да бъдат още по-критични към всяко отстъпление от реформаторските политики. Освен това щели да засилят ролята на РБ в управлението не само като коректив на ГЕРБ, но и като пречка пред завръщането на БСП, ДПС и техните проекти във властта.

В резолюцията е записано още, че ДБГ се обявява за по-ясна и по-твърда позиция на страната в органите на ЕС. От партията споделят разбирането, честраната ни трябва да затвори границите си за икономически мигранти.

Хората на Кунева настояват за изработване на обща отбранителна политика и създаване на общи европейски въоръжени сили; развитие на общата политика по сигурността, която да включи три ключови задачи: създаване на европейска гранична служба; създаване на общо европейско антитерористично бюро; бързо и безусловно разширяване на Шенгенското пространство с всички страни членки.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини