Хасан Азис отива при хората да търси консенсус за „синята зона”

Изображение 1 от 3

    При изключително слаб интерес премина общественото обсъждане на въвеждането на „синя зона” в централната част на Кърджали. В голямата зала на Бизнесинкубатора на поканата на общинската администрация откликнаха неколцина граждани, броящи се на пръстите на едната ръка. За сметка на това присъствието на общински съветници от всички групи съветници беше осезателно. 
    Тук бяха и председателят на общинския съвет Раиф Мустафа, заместникът му Кадир Мустафов. За да чуят предложенията на гражданите в Бизнес инкубатора дойдоха кметът инж. Хасан Азис, заместниците му Иван Велев и Елисавета Кехайова, секретарят на администрацията Сезгин Бекир, общински експерти.
    „В много общини в страната има въведена „синя зона”. И в никакъв случай ние не откриваме топлата вода. Ние сме в добрата позиция да черпим опит от другите общини и да вземем най-доброто. За да въведем „синята зона” обаче, ние трябва да постигнем някакъв консенсус. И за това правим това обществено обсъждане”, коментира кметът на общината инж. Хасан Азис в отговор на отправени критики от една от участничките в обсъждането, че градът е непочистен, а улиците и тротоарите са разбити, а синята зона целяла само да прибира от гражданите още пари, които „отивали незнайно къде”. 
    Кметът инж. Хасан Азис изрази неудовлетворение, че толкова малко хора са се отзовали на общественото обсъждане. „Щом хората не идват при нас, ние ще отидем при тях. В крайна сметка ние трябва да вземем такова решение, което да удовлетворява всички”, каза кметът инж. Хасан Азис. 
    Решението за въвеждане на "синя зона" в центъра на Кърджали бе прието на заседание на Общински съвет през юли. Като основен мотив тогава бе посочен острият недостиг на места за паркиране в централната градска част и тенденцията за увеличаване броя на автомобилите. Територията на синята зона е определена след анализ на уличната мрежа. Тя обхваща осем улици и два булеварда в централната градска част и е с възможност за обособяване на 500 паркоместа.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини