Италиански тенор гостува в Димитровград с камерен концерт

Популярният италински тенор Симоне Анджиппи ще гостува в Димитровград в рамките на Есенните музикални дни. Вокалният камерен концерт е плануван за 20 октомври от 18:00 часа в залата на кино "Химик".На пианото ще акомпанира Ирина Радилова.

Симоне Анджиппи e роден в Милано, Италия. Започва своето професионално изграждане като оперен певец на 23 години. Завършва Музикалната Консерватория „Дж. Верди” в Милано. Още като студент дебютира в ролята на Арлекино в операта „Палячи” от Леонкавалло и като Неморино в „Любовен елексир” от Г. Доницети .

Като носител на наградата на конкурса АССАМ получава стипендия за една година към Оперното студио в Щутгарт, Германия, където дебютира в ролята на Тамино от „Вълшебната флейта” от Моцарт. Завършва своето вокално изграждане с маестро Еудженио Фолиати,с когото подготвя своя голям дебют в ролята на Рудолфо в операта „Бохеми” от Пучини в постановка на опера Стара Загора, изнесена на голямо турне в САЩ в престижни театри като „Театър Фокс” Атланта, „Театър Филипс, Висконсин, „Тил Център”, Ню Йорк. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини