Клинтън за Асандж: Защо просто не му пратим дрон на това момче

Защо просто не му пратим дрон на това момче. Това е заявила по адрес на Джулиан Асандж Хилари Клинтън в качеството ѝ на държавен секретар, съобщава Уикилийкс като се позовава на секретен доклад. Източници в Държавния департамент съобщили, че това е станало по време на обсъждането на мерки за пресичане на течовете на секретни документи в платформата, основана от Джулиан Асандж. 

Разкритието идва, след като Асандж  обеща "октомврийска изненада" за кандидата на Демократическата партия на предстоящите президентски избори в САЩ. 

В публикуваните части от документа се посочва, че американското правителство е имало за задача да неутрализира Асандж и с тази задача е била натоварена пряко Клинтън. 

Докладът посочва, че след предложението на държавния секретар в залата, където е проведена среща на най-високо правителствено ниво, последвал смях. Клинтън смятала Асандж за "лесна мишена", става ясно още от документа, който не е разкрит в цялост от Уикилийкс.

По-рано днес Джулиан Асандж даде видео пресконференция по повод 10-годишнината от основаването на Уикилийкс. Той обяви, че е подготвено публикуването на близо 1 млн. документа, свързани с изборите в САЩ и три правителства. Той отрече тиражираната по-рано информация, че е подготвил публикуването на материали, компрометиращи Клинтън. 

Първата партида документи се очаква да се появи следващата седмица, а целият обем от нови документи трябва да види бял свят до края на годината, стана ясно още от обясненията на Асандж. 

В понеделник австралиецът отмени планирана пресконференция от балкона на посолството на Еквадор в Лондон заради опасения за сигурността си. Асандж е в сградата от 4 години, където получи убежище от властите в Еквадор. Той е обвинен за изнасилване в Швеция и където е прокуратурата поиска екстрадирането му. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Уу
    уу
    2 0
    16:25, 4 окт 2016
    Защо на бабето не му пратим отец Петър.

Още новини

Последни новини