Прегазиха момиченцето, което преди 30 години изпя песента за дъгата

Радослава Малякова - момиченцето, което през 1984 г. изпя песничката "Дъга", бе пометена и убита на пешеходна пътека от автомобил. Катастрофата е станала в края на лятото. Радослава е била дълго време в болница и е починала преди дни.

За кончината на Радослава първо съобщи сайтът "Площад Славейков", а от последното й работно място - телевизия "България он ер" - потвърдиха информацията за OFFNews.

Една от най-жизнерадостните детски песнички - "Дъга", е композирана от Виктор Чучков по текст на Драгомир Шопов. Изпяват я 6-7-годишната слънчева Радослава и синът на Чучков Борислав на международния конкурс за детска песен "Златната монета" в Болония, Италия. Двамата печелят специалната награда на журито за най-добра чуждестранна песен.

Радослава е избрана да я изпълни заедно с Борислав след прослушване в Съюза на композиторите. Завели я композиторъти аранжор Стефан Рибаров и съпругата му Павлина Бешкова, пианистка.

Баща на Радослава е тонрежисьор, акустик, преподавал в Консерваторията. Тя също става тонрежисьор. Дълги години работи в телевизия „Евроком“, а от известно време e в „България он ер“. Борислав също не става певец, занимава се с кино.

Радослава е една от стотиците жертви, загинали на пешеходни пътеки. Това бе нейната последна черно-бяла дъга, коментира "Площад Славейков".

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини