Зловещи клоуни плашат хората на различни места по света

Зловещи клоуни се държат заплашително на различни места по света, съобщават световни агенции.

Първо те са се появили в САЩ, а после са се разпространили дори до Австралия и Нова Зеландия.

Десетки клоуни са забелязани в ранните часове на днешния ден в австралийски градове, като една жена в Брисбън заявила пред местна медия, че е била преследвана от клоун с нож.

Странното държание на хора в одежди на клоуни започна през август около град Грийнвил в Южна Каролина, след като полицията е получила сигнали за клоуни, които безмълвно стоят до пътища. Те са се опитвали да заведат деца в гората, като ги привлекат с чанти с пари и зелени лазери.

Не е ясно какво е породило тази мания, въпреки че някои предполагат, че това може би е част от рекламен трик на филм на ужасите или изпипана шега.

Откакто се появиха видеоматериали и снимки в социалната мрежа на клоуни, хората в различни американски, австралийски и новозеландски градове са изплашени.

В град Хамилтън в Нова Зеландия 22-годишна жена беше нападната в събота сутринта от двама мъже, преоблечени като клоуни, информираха от полицията.

Това беше много плашещо за младата жена, се казва в съобщение на силите на реда.

Австралийската полиция предупреди гражданите, че преоблечените като клоуни могат да извършат престъпление или да плашат хората. Властите подчертаха, че няма да толерират антисоциално поведение.

Съобщава се за зловещи клоуни и във Великобритания.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини