Сингапурските власти затвориха втора швейцарска банка заради нарушения

Властите в Сингапур отнеха лиценза на действащия в страна филиал на швейцарската банка Фалкън прайвит банк заради сериозни нарушения на закона за предотвратяване на прането на пари. Това се посочва в разпространено днес комюнике на централната банка на страната (паричната служба на Сингапур), съобщава БНТ, цитирайки ДПА.

Фалкън е втората швейцарска банка, която се закрива от сингапурските власти, след като през май същата мярка бе приложена и за Би Ес Ай (BSI).

С 1 милион сингапурски долара (близо 727 000 щ.д.) бе глобена местната банка Ди Би Ес (DBS) за констатирани 10 нарушения. Друга сингапурска банка бе санкционирана с 1,3 милиона сингапурски долара или с близо 943 000 щ.д. за открити 13 нарушения на Правилата за предотвратяване на пране на пари и финансиране на тероризма.

В комюникето се допълва, че санкциите са били наложени в резултат на разследвания на сътрудници на централната банка на финансовите потоци, принадлежащи на държавния инвестиционен фонд на Малайзия 1 Ем Ди Би (1MDB) и преминаващи през тези банки за периода от март 2013 до май 2015 година.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини