Защо пребиха шофьор, ударил пешеходец. Версиите на двамата

Двамата участници в инцидента в столичния район Слатина разказаха по Нова телевизия своите версии за случилото се.

Малко преди обед вчера шофьор блъснал с колата си пресичащ мъж и след това се е опитал да избяга, съобщиха от МВР. Свидетели на инцидента се намесили, нападнали и били водача. 

Шофьорът - проф. Александър Михалев, разказа, че минал близо до пострадалия. Тогава пешеходецът ударил страничното огледало и едно от стъклата на автомобила. Михалев решил просто да продължи пътя си. След това обаче Николов ударил и задното стъкло. Тогава шофьорът се обърнал и видял, че мъжът е паднал на земята.

Отбил, за да провери дали е пострадал. В този момент очевидец на случилото се му се нахвърлил и започнал да го удря. Размахал и пистолет и го заплашил с убийство. 

Пострадалият - зам.-кметът на столичния район Слатина Тошко Николов, заяви, че не познава хората, които са задържали шофьора. Не знаел и нищо за побоя над него.

„Спрях служебния си автомобил до кофи за боклук, защото там имаше разкопан тротоар. В този момент зад мен спря сива кола. Господинът започна да свири с клаксона и аз му дадох знак да мине. В този момент той тръгна с пълна газ и ме притисна между моя и неговия автомобил. Превъртя ме два-три пъти. След това паднах на земята. 

Събраха се граждани от близкото кафе и ме вдигнаха. Нямам престава кой от тях е задържал шофьора. 

Успокоиха ме, че той е задържан по-надолу в еднопосочна улица. Оттам аз се качих на служебния автомобил и отидох до мястото, където са го задържали. Дойде линейка и парамедици и ме качиха в нея. Но тъй като автомобилът пречеше на движението, помолих гражданите, които бяха там, да го преместят. Затова и дадох ключовете си на случаен човек”, обясни зам.-кметът.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини