Глобяват за кражба на цветя от зелените площи в Димитровград

    Глоба в размер на 100 лв. заплашва вече онези димитровградчани, които късат или изкореняват цветя от градинките и зелените площи, поддържани от Общината и комуналните фирми. Такива са цветните фигури в района около кметството, кръгово кръстовище около Водната кула и това на изхода за Хасково и на др. Табели, информиращи за санкцията по Наредба №5 вече са разположени на няколко места в града, показа наша проверка.

    От администрацията коментираха, че мярката е предприета заради многобройните кражби на цветя и  посегалества върху зелените площи. Не са рядкост и случаите на чупене и изкореняване на растенията от цветните фигури, както от възрастни, така и от деца.

    Това е поредната инициатива с цел опазване на общинската собственост, предприета от кметството. Преди година в парковете на Димитровград бяха монтирани забранителни табели, целящи съхранение на зелените площи, парковата мебел и детските съоръжения, както и забраната на разходки на домащни любимци на тези места. В рамките на същата наредба №5 глобата е предвидена глоба от 300 лв.

    Още през 2013 година в района на спортен комплекс "Раковски" бе поставена табела с предупредение към собствениците на кучета да не разхождат любимците си в района на стадиона и да се погрижат за запазване на чистотата след тях.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини