Районна прокуратура-Кърджали е внесла в съда 50 незабавни производства спрямо пияни шофьори

Районна прокуратура-Кърджали е наблюдавала 134 незабавни производства за първите девет месеца на годината. 78 от тях са били преобразувани по общия ред т.е. в досъдебни производства за различни престъпления – държане на наркотици, хулиганства, противозаконно отнемане на леки автомобили, телесни повреди, грабежи, кражби и др. В Районен съд-Кърджали, от януари до октомври 2016 г., са били внесени 50 незабавни производства спрямо пияни шофьори – 21 с обвинителни актове и 29 със сключени споразумения.  При незабавните производства срокът от регистрирането на престъплението до предаването на съд на извършителя е три дни, обясниха от прокуратурата.  От началото на годината досега общият брой на внесени в съда дела от Районна прокуратура-Кърджали, с обвинителни актове, досъдебни споразумения и постановления за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, е 212.

На 13 октомври 2016 г.по незабавно производство  е бил осъден Веселин П., на 55 г., който шофирал автомобила си след употреба на алкохол на 12 октомври 2016 г., около 2 часа през нощта в гр. Кърджали. Незабавното производство спрямо него е приключило с присъда за едно денонощие и половина. Съдържанието на алкохол в кръвта на водача е било 1,83 на хиляда. Със съдебно споразумение му е наложено наказание от 5 месеца лишаване от свобода условно, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, 200 лева глоба и 16 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство. Веселин П. е бил с чисто съдебно минало и с нито едно административно нарушение по Закона за движение по пътищата до този момент.

По незабавно производство е бил осъден Мюмюн М., на 51 г., който управлявал в гр. Кърджали моторно превозно средство след употреба на алкохол – 1,26 промила. На него му е било наложено  наказание от 8 месеца лишаване от свобода условно, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, 200 лева глоба и 12 месеца лишаване от право да управлява автомобил. До момента Мюмюн М. не е бил осъждан.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини