Ученички от Димитровград сред най-добрите в национално състезание по природни науки

    Успешно се представиха в 15-ото национално състезание по природни науки и екология в Сопот две възпитанички на Средно училище "Любен Каравелов" в Димитровград. Десислава и Снежана от 12 б клас са се класирали сред най-добрите 10 от 31 отбора от цялата страна. Тяхната оценка е била отличен 5,50, което им дава възможност да кандидатстват за влизане в поне два университета. 

    Момичетата са представили проект под надслов "Водата е здраве". Преди това те са направили проучване за това колко често децата пият вода, как това се отразява на здравето им и в какви бутилки е за предпочитане да се поставя живителната течност.

    10 -членна комисия от професори, доктори, доценти и преподаватели е оценявала проектите на учениците в двата етапа на защита. Представителите на Димитровград са обърнали внимание на факта, че трябва да се пие вода от стъклени, а не от пластмасови бутилки. Десислава и Снежана са представили и един малко известен факт - символът в долния край на пластмасовата бутилка показва кои са за еднократна и кои за многократна употреба.

    "Децата проявиха голямо творчество, въображение и креативност, много сме доволни. Работиха добре в група, смятам, че представянето им е отлично", споделиха преподавателите Таня Ганева и Лиляна Чакърова - ръководители на проекта. 

    За участниците състезанието не е било лесно, но не е било и особенно трудно, имало е голяма конкуренция при темите на проектите. Оценката, получена при защитата важи по предметите физика, химия и биология за влизане във висшите училища. Тя се отнася само за тази учебна година. Зрелостничките обмислят възможности да се възползват от получената оценка в националното състезание.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      42
      420
      3 0
      03:11, 20 окт 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ма
        Мариела Петропулу
        0 -1
        07:04, 20 окт 2016
        Чета горния коментар и не мога да повярвам,защо има хора изпълнени с толкова омраза.Каквото и да напиша,ще е малко.Знам,че може да последва и отговор и ЗНАМ ,че каквото и да напише конкретния господин/госпожица ще са лъжи и простотии.Желая успех на Деси и Снежана.
      • 42
        420
        1 0
        01:34, 22 окт 2016
        Няма такова нещо като омраза госпожо петропулу , има факти и те са на лице ако имахте благоразумието да погледне в страницата - " коврите на димитровград " щяхте да установите че аз съм коректен в дадения случаи.
    Последни новини