Предлагат 202 даровити деца от Димитровград да вземат стипендии за 2016 година

Определени са вече имената на даровитите деца, за които се предлага да бъдат отпуснати стипендии за 2016 година. Техният брой е 202, а разпределената сума е в размер на 26 043 лв.

От 1 до 30 септември съществуваше възможност за подаване на документи, като условието бе децата и младежите да са до 19 години и с доказани постижения на местно, регионално, национално, европейско или световно ниво в три области.

Комисия с председател общинският съветник Тодор Тодоров е определелила след заседание имената на децата и младежите. Предстои след седмица - на 27 октомври Общинският съвет да гласува предложенията, след което имената ще бъдат публично оповестени.

82 са стипендиите в област "Наука и техника", 42 - в област "Изкуство и култура", а 78 са стипендиите за област "Спорт".  Най-много финансови стимули получават възпитаници на ПМГ "Иван Вазов" и ОУ "П.Славейков", следват ОУ "Алеко Константинов" и СУ "Любен Каравелов". Сред предложените имена са и възпитаници на гимназии в София и Хасково, родом от Димитровград.

За поредна година финансово стимулирани ще бъдат и двама изявени възпитаници на Спортен клуб по борба - Димитровград. Техните стипендии са в размер общо на 4 000 лв.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини