Две нови наредби приема на сесия Общински съвет -Димитровград?

Две нови наредби предстои да обсъди на предстоящата си сесия на 27 октомври, четвъртък Общинският съвет в Димитровград. Първата е за именуване и преименуване на общински обекти, паметници и възпоменателни знаци на територията на общината.Предложението е на кмета Иво Димов.

В мотивите си той посочва, че към момента ОбС не разполага с подобна наредба и в случаите на масови преименувания се прилага практиката на азбучно-посписъчно преименуване без фиксирани мотиви. Само в отделни случаи на именуване/преименуване, когато има конкретно предложение или конкретен повод се посочват мотиви, обяснява вносителят.

С наредбата се цели да бъдат въведени ясни правила и ред за именуване и преименуване на общински обекти, за да бъде възстановен и доразвит традиционният модел на даване на име на улици, площади, паркове, квартали, сгради за култура и образование с общоградско значение, както и да се спазват точни процедури. Нужно е да има ред и при вземане на решения за поставяне, преместване и премахване на паметници и други възпоменателни знаци, мотивира се още Димов.

Втората наредба, която ще коментират местните парраментаристи касае определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежаща площ към сгради в режим на егажна собственост в квартали с комплексно застояване. Нейн вносител отново е кмета Иво Димов.

Целта е да бъде правно регламентиран реда и условията за определяне и използване на прилежащите площи на територията на Димитровград. По този начин ще се избегнат противоречия, непълноти и неточности в нормативната уредба. Въвеждат се ясни правила и се улесняват гражданите при оформлението и реда за ползването и поддържането на прилежащите площи, пише в докладната. Предложенията за двете наредби могат да бъдат видяни на сайта на Община Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини