Нови ожесточени боеве и бомбардировки в Алепо

Ожесточени боеве се водят в Алепо след края на тридневното примирие, което изтече в 19:00 ч. местно време на 22 октомври, предаде Би Би Си с позоваване на сирийски активисти.

Непосредствено след това бомбардировките и боевете са били възобновени,съобщава базиранията във Великобритания Сирийски център за мониторинг и спазване на човешките права.

Изказват се опасения, че жителите на обсадения от армията на Башар Асад град така и не са получили хуманитарна помощ по време на обявената от Русия "хуманитарна пауза".

Уточнява се, че ползващите се с руска подкрепа правителствени сили бомбардират ключова фронтова линия в югозападната част на Алепо. Междувременно се ожесточават наземните боеве между армията на Асад и опозиционните сили.

Исмаил Абдула - жител на Алеппо и доброволец в групата за гражданска защита "Бели каски", разказна пред Би Би Си, че е видял бомбардировки на фронтовата линия и снайперисти в първите часове след изтичането на примирието.

В петък ООН обяви, че липсват гаранции за сигурността, поради което сеотлага евакуацията на ранените от града.

Преди това Русия и сирийското правителство призоваха цивилните да напуснат града.

Член на формированието "Фастаким" съобщи пред "Ройтерс", че хора, които са се опитали да напуснат Алепо, са били обстрелвани.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини