Монтират ново осветление в спортна зала "Младост"

Заради ремонт в Спортна зала "Младост" се отложи плануваното официално представяне на женския отбор на ВК "Раковски" и мач с шампионите от "Марица" - Пловдив, казаха от Общината. 

В момента се монтира ново осветление, което е съобразено за видовете спорт, които ще се играят в залата, коментира кметът Иво Димов. Осветлението трябва да отговаря на условията за игра и да има възможност за излъчване по националните телевизии, допълни Димов. Очаква се подмяната да приключи до края на седмицата.

По отношение на цялостната реконструкция на залата, Димов припомни, че има готов проект и е приключила процедура по закона за обществените поръчки с одобрена фирма. Но Общината търси финансиране.

"На този етап за съжаление Европейските програми и структурни фондове не позволяват и няма възможност да се инвестира в спортна инфраструктура. Надявам се до една година да намерим начин и да започне сериозен ремонт на залата", каза още Иво Димов. След осветлението, предстои ремонт на покрива. Надявам се за следващия сезон зала "Младост " да изглежда  така, че да бъде сред водещите спортни зали в страната, допълни кметът.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини