Как задържаха черешовото топче заради митинга на Слави

По време на концерта на Слави Трифонов миналата вечер режисьорът Олег Ковачев е бил повален на земята и отведен в полицията заради бутафорно черешово топче, което носел под мишница за бъдеща детска театрална постановка.

Ковачев разказа за трагикомичната случка в личния си Facebook профил:

"Аз съм еб**и каръка. Преди три години ме арестуваха с готварски нож, докато Местан и Станишев се целуваха на Орлов мост.

Днес пак същата история. Ето как стана. В пиесата, която играем с децата от детското ми студио, пресъздаваме Априлското въстание. За тази цел един приятел ми прави вече от един месец черешово топче. Иначe Боримечката как да изиграе ролята си? И тази сутрин се обади и вика: „Ела да си го вземеш, готово е!” Живее до радиото. Отивам към 18.00 часа и гледам- прекрасно черешово топче от стиропор. Като истинско. Даже дулото като от метал.

Плащам, взимам го под мишница и през Борисовата градина към нас. Живея на Орлов мост. По едно време усетих, че май сгреших маршрута. Четирима полицаи тръгнаха към мен някъде около стадиона.

„Стой, стой!” Спрях. „Къде отивате?” „Вкъщи!”- отговарям аз дружелюбно с черешовото топче под ръка.

„Какво носите? Това оръдие ли е?”

„Да, но не може да стреля, бутафорно е, реквизит.”- обяснявам аз.

Главният се приближава и аз без да искам обръщам дулото към него. Той отскача, другите се хвърлят върху мен и ме събарят на земята.

В този момент откъм шоуто на Орлов мост се чуват гърмежи, ракети. Всички залегнаха, двама ме притискат да не мърдам. Шефът се обажда по радиостанцията и вика микробуса. Опитвам се да обясня, че грешат. Подхвърлям топчето нагоре за да покажа, че тежи два килограма. Пак ме притискат надолу.

Единият ми вика: „Мълчи, че началникът като е пиян е много строг!”.

Закараха ме с черешовото топче до районното, извикаха вещо лице. Писах обяснения. Подписах документ, че няма да се приближавам на по-малко от половин километър от Слави Трифонов. „Ама аз не го дишам, защо да се приближавам?” - опитах се да кажа нещо.

Пуснаха ме преди десет минути, топчето е в районното. Чакат вещото лице да се произнесе дали топче от стиропор може да стреля. Дано не напише, че може, защото майка ми жална. Дано поне не съм прецакал концерта на Слави!"

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини