Интерпол обяви за издирване асеновградчанин, изчезнал преди 8 години

    Иван Пламенов Желязков, който през декември би трябвало да навърши 37 г., е обявен за издирване от полицията у нас още през 2008 г. по молба на родителите му. Мъжът е в неизвестност от юли същата година, когато е напуснал дома си. Висок е 192 см, има нормално телосложение, продълговато лице, къса кестенява коса и кафяви очи. Тогава е бил облечен е с червена блуза с надпис "Puma", оранжев три-четвърти панталон и обут в джапанки. Иван е психично болен, с диагноза "Параноидна шизофрения".

    Същата е съдбата и на Веселин Бисеров Юруков от Баните, Смолянско. Когато е изчезнал, Веселин е бил на 33 години. От данните в базата на Интерпол става ясно, че роден на 1 април 1973 г.

    Преди малко повече от една година в дън земя пропада и друг мъж от смолянския край. 37-годишният Емил Венелинов Томашов е висок 170 см, слаб, с къса кестенява коса и кафяви очи. В деня на изчезването от село Кремене на 14 юли 2015 г. е бил облечен е в бяла риза на черни ивици, черен панталон и гумени галоши. Два месеца преди Емил изчезва смолянчанката Илиана Илиева Петрова, става ясно още от регистрите на Интерпол. 19-годишното момиче е видяно за последно на 19 май, само десетина дни след рожденния си ден. Отново през 2015-та, но през април, изчезва 30-годишният Христо Ренатов Николов от Смолян. По данни на Международната организация на криминалната полиция той е виждан последно на Филипините.

    От региона се издирват още няколко души като част от тях са изчезнали преди повече от 15 години. Такъв е случаят с Иван Ангелов Терзийски, видян за последно, според подадената от Интерпол информация, през лятото на 2000 г. в родния му град Раковски. Тогава той е бил на 39 години. Стефан Банчев Стефанов пък е в неизвестност от 17 години. Роденият през 1968-ма в Лъки Стефан е в неизвестност от 1 март 1999 г.

    Продължава издирването и на Стоянка Дудекова, изчезнала мистериозно в края на март 2014 г. в Карлово.

    Издирваните с жълта бюлетина българи към момента са около 170. Голяма част от тях са виждани за последно извън страната, най-вече в европейски страни - Италия, Франция, Кипър, Португалия, Испания, но има и такива, изчезнали на хиляди километри от дома като например в Доминиканската република, Република Южна Африка и други.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини