МВР изнесе и последните отпечатани бюлетини за изборите

Изображение 1 от 4

    Последните отпечатани бюлетини за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и на национален референдум тръгнаха днес от печатницата на Българската народна банка, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

    Процесът по транспортиране на изборните книжа започна на 27-ми октомври при завишени мерки за сигурност и по предварително утвърден график – с набелязани дати, направления и маршрути за съпровождане на изборните материали.

    Голяма част от тях са доставени на МВР, на областните администрации и Районните избирателни комисии (РИК) в страната. Днес са последните, предназначени за София-град и София-област. По думите на инспектор Любомир Чанков, охраната е организирана от полицейски служители на Дирекция "Жандармерия", Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР - София. Те поемат натоварените с бюлетини камиони от печатницата след проверка от представители на администрацията на окончателния брой на необходимите книжа.

    При охрана, осъществена от полицията и жандармерията, книжата ще бъдат транспортирани и доставени на областните администрации и Районните избирателни комисии за София-град и София-област.

    След допълнителна проверка на място от приемателна комисия, полицията поема охраната на стаята, определена за съхранение на бюлетините, до изборния ден.

    Близо 8 милиона са бюлетините, отпечатани за президентския вот. Малко по-малко са тези за референдума.

    Източник: offnews.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини