Няма сигнали за сериозни нарушения на изборите в началото на деня

Президентските избори в цялата страна започнаха в спокойна обстановка, съобщиха от Централната избирателна комисия.

Както тази сутрин, така и вчера сигнали за сериозни нарушения на вота няма.

Избирателните секции започнаха работа точно в 7 часа сутринта и ще останат отворени до 20 часа. Ако след това още има желаещи да упражнят правото си на глас, то те ще имат възможност да го сторят.

От ЦИК посочват, че на всеки избирател трябва да бъде предложена бюлетина за гласуване в референдума, организиран от екипа на Шоуто на Слави. Избирателите обаче могат да я откажат, ако не искат да участват в допитването като затова не подлежат на никакви санкции.

В 500 от секциите в страната има и машинно гласуване.

Охраната на изборните помещения в Благоевград през изминалата нощ протече нормално. Към 7:30 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции в област Благоевград са ангажирани 800 служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМР-Благоевград издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Във Варна също няма проблеми на старта на изборите. Към 7:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 646 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Варна издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В Областна дирекция на МВР-Варна работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали за нарушения на изборния процес. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, на телефони: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Жалби могат да бъдат изпращани и по електронен път на varna@mvr.bg.

Във Враца до този момент няма прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Всички секции се охраняват от полицейски служители.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Враца издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. 

И във Видин изборният ден започна спокойно. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщават от местната полиция. Тази сутрин, секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК и РИК.

Пряко, в охраната на помещенията за гласуване в област Видин днес участват над 244 служители от структурните подразделения на МВР в областта. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота издравето на хората.

Служителите от сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще издават и в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност. Вчера са били издадени две удостоверения за гласуване. Днес паспортните гишета ще работят до 19.00 часа.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фа
    факт
    1 -1
    11:22, 6 ное 2016
    Знам, че пак някий от БКП ще спечели; защото след 26 годишнини „промени“ варненската телевизионна говорителка Нивелина Няголова се появява на фона на т.н. ПАНТЕОН - паметника на терористите-комунисти . . . . . . . . .
  • 2
    Fa
    FAKT
    1 -1
    11:26, 6 ное 2016
    Знам, че пак някий от БКП ще спечели; защото след 26 годишнини „промени“ варненската телевизионна говорителка Нивелина Няголова се появява на фона на т.н. ПАНТЕОН - паметника на терористите-комунисти . . . . . . . . .

Още новини

Последни новини