Окончателно: Един от Килърите влиза в затвора доживот

Окръжна прокуратура - Шумен приведе в изпълнение доживотната присъда без право на замяна на участника в групата "Килърите" Васил Костов, известен с прякора Кеца

45-годишният мъж бе признат за виновен и осъден за две от престъпленията, в които беше обвинен - за убийствата на адвокат Петър Лупов от Велико Търново и на шуменския бизнесмен Румен Рачев, предаде БТА. 

Общото наказание на Костов, което му е наложил Варненският апелативен съд, бе определено на една доживотна присъда без замяна, съобщиха от прокуратурата.

Доживотната присъда без замяна на Васил Костов е влязла в законна сила на 26 октомври 2016 година. 

С определение на второ наказателно отделение на Върховния касационен съд жалба на подсъдимия е оставена без уважение. Костов и защитата му са подали бланкетна жалба, в която не са посочили касационните основания и доказателства, които я подкрепят. Това е трябвало да се стори в 7-дневен срок в допълнение към жалбата. 

На 14 септември 2016 г., 7 дни след изтичане на законовия срок за това, защитата е изпратила по пощата допълнението към жалбата. Върховният касационен съд е приел, че частната жалба е неоснователна и не покрива изискванията, уточниха от държавното обвинение. 

В момента участникът в групата "Килърите" изтърпява в плевенския затвор присъда 10 години лишаване от свобода за участие в организирана престъпна група, за рекет и държане на оръжие без разрешение. 

Доживотната присъда без замяна Васил Костов ще изтърпи в затвора във Враца. 

Другите двама подсъдими по делото - Петър Стоянов-Сумиста и Георги Вълев, също бяха осъдени на доживотен затвор. Очаква се окончателното решение и по тях.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини