Близо 3 000 лв. за болните от муковисцидоза набраха танцьори в Димитровград

    Близо 3 000 лв. бяха набрани снощи по време на Благотворителния танцов фестивал, организиран от НЧ"Христо Ботев" и Групи за хора -Тракия. Той препълни залата на Общински драматичен театър "Апостол Карамитев". Четвъртото му издание бе в помощ на деца, болни от муковисцидоза и за набиране на средства за закупуване на инхалатори. Те са жизнено важни за пациентите, тъй като се използват по няколко пъти на ден, а и се налата те сами да си ги закупуват. 

    Над 20 танцови състава и формации взеха участие във фестивала, който се превърна в празник на българския фолклор. Концертът започна с изпълнение на малките танцьори от Детски танцов състав "Тракия". Организаторите поднесоха огромни благодарности на всички участници, дарители и зрители, подкрепили начинанието с успешен край.

    Участниците в концерта бяха клуб "На мегдана"-с.Брод, ГНХ"Магия"при Н.Ч."Просвета", ГНХ"Алма"с.Ябълково, ТФ"Славяни"гр.Хасково, ТФ"Тракийско цвете"при Тракийски университет гр.Хасково,Т.К."Денс фит"гр.Димитровград, Т.К"Нашенци"при Н.Ч."Васил Левски"2003. 

    На сцената се изявиха още ГНХ"Ритъм" кв.Черноконево -ГНХ"Доброшин"при Н.Ч."Пробуда 1826"с.Добрич -Е.Г.Пег "Д-р Иван Богоров" -Клуб "Настроение"при Н.Ч."Нов път 2011"-с.Добрич, ГНХ"Китка"с.Г.Асеново, Т.К."Гайтани'при ОП ДМЦ, Т.К."Багреница" при Н.Ч."Просвета"с.Крепост, Т.К"Настроение" при Н.Ч."Поука 1908" с. Черногорово, както и домакините от ГНХ Тракия 1,2 и 3, а също и Детски Танцов състав"Тракия"- малка и голяма група.

    Още снимки - вижте на нашата Фейсбук страница!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини