900 танцьори пристигат в Димитровград за участие в национален фестивал

Домакин на 11-ото издание на националния конкурс "България танцува" ще бъде Димитровград от 18 до 20 ноември. Танцовият форум започва идния петък от 09:00 часа. Близо 900 танцьори от 31 колектива в страната се очакват на сцената на Спортна зала "Младост". По програма ще бъдат изпълнени 434 танцови композии в стиловете класически балет, характерни и съвременни танци., коментираха организаторите от Детски и младежки център. Проявата е съвместна с Община Димитровград, Министерство на културата и Регионален инспекторат по образованието - Хасково.

Очакват се формации от София, Пловдив, Горна Оряховица, Русе, Бургас, Варна, Поморие, Несебър, Хасково, Мездра, Стара Загора, Свиленград, Асеновград, Велико Търново, Пазарджик, Димитровград и др. Журито и тази година ще бъде ръководено от проф.Хикмет Мехмедов. В него ще бъдат и примабалерината Диляна Никифорова, зам.председателят на Съюза на музикалните и танцови дейци Любчо Василев, както и преподавателят Нина Козина.

 Такса за участие във фестивала няма. Отново ще бъдат присъдени и национални стипендии,по програмата на Министерството на културата за закрила на деца с изявени дарби, както и купата на кмета на Община Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини