Напрежението в лагера в Харманли пак ескалира

Напрежението в бежанския център в Харманли отново ескалира. Жандармерия нахлу в лагера. За първи път полицаите използваха и водното оръдие, за да разпръснат тълпата. Заговори се, че отново има пожар, защото бяха повикани и екипи огнеборци. Към момента няма официална информация какво точно се случва зад вратите на центъра. Журналистите нямат достъп до лагера за разлика от днес през деня.

По непотвърдена информация напрежението е нараснало, след като е бил затворен хранителният магазин в лагера, откъдето пазаруват бежанците и това е предизвикало недоволството. Освен това персоналът нощна смяна в кухнята е бил евакуиран.

По-рано през деня в лагера се стигна до размирици и напрежение сред чужденците, които палиха, чупиха и хвърляха камъни по полицията и жандармерията. Имаше щети и по някои сгради. Бунтът бе потушен, а МВР събира доказателства и разпитва свидетели, за да установи нарушителите на обществения ред в лагера.

Причината за безредиците бе, че бежанският център към момента е от затворен тип заради провеждането на скрийнинг за здравословното състояние на бежанците, за да се успокоят хората в района. В лагера се провеждат преговори, които ще продължат и в петък.

През цялата нощ в лагера остават полицаи и жандармеристи.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    1 0
    08:58, 25 ное 2016
    В България има арест ! в Германия има много загубени територии без полиция ?

    Изпрати тези маймуни в Истанбул !!!

    Благодарение на всички български полицаи и войници !

    Предпазва България

Последни новини