Стивън Сегал получи руски паспорт от Путин

След Жерар Депардийо Стивън Сегал получи руско гражданство. Паспортът си за гражданин на Руската федерация американският актьор получи лично от президента Владимир Путин, съобщи в петък, 25 ноември ТАСС.

Руският държавен глава отбелязва при това, че предоставянето на руско гражданство ще помогне на Сигал да реализирара професионалните си планове и да общува с приятелите си в Русия.

Стивън Сегал пристигна в Москва преди седмица. Путин подписа указ за предоставяне на руско гражданство на 3 ноември. Тогава прессекретаря на президента Дмитрий Песков съобщи, че актьорът, който е "известен с своите достатъчно топли чувства по отношение на нашата страна",настойчиво и дълго е молил за това.

Самият Сигал заявил, че е изключително радостен. "Изпитвам дълбоко уважение и привързаност към Русия. Така, както и към собствената си страна", кава той, цитиран от руски медии.

Стивън Сегале известен най-вече с ролите си в екшъни, като се е снимал в около 50 филми.  Майстор е по бойни изкуства - 7 дан по айкидо и шериф. През 2016 г. получава сръбско гражданство с указ от премиера на Сърбия Александър Вучич. По същото време е избран за доктор хонорис кауза на частен университет на братя Карич

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини