Заради мъглата: кравар се удави в язовир

Трупът на възрастен мъж е бил открит в неделя по обяд във водите на язовир "Тича", който осигурява питейната вода на Шумен, Велики Преслав и Търговище, съобщава "Монитор".

Произшествието е станало далеч от вододайната зона в "акваторията" на село Менгишево. Жертвата е местен кравар, за когото се предполага, че е в гъста мъгла е изгубил ориентация и е паднал от стръмен бряг в язовира.

За последно 74-годишният Искрен Тодоров, роден като Исмаил бил видян жив в петък в 16.10. Възрастният мъж бил излязъл с 3-4 крави извън селото да ги пасе и тогава го срещнал кметът на Менгишево Реджеб Реджебов.

Над района се спускала гъста мъгла и кметът дори му казал да се прибира, че времето се влошава. Краварят явно не го послушал. Вечерта не се прибрал, но и нямало кой да го чака вкъщи - бил вдовец, а децата му живеели в Турция.

В събота обаче брат му разбрал, че го няма и тръгнал да го търси. Нямало следа нито от Искрен, нито от кравите.
В неделя минувачи забелязали към 11 часа тяло във водата.

Оказал се краварят. Предполага се, че в гъстата мъгла не е усетил, че се доближава до стръмен скалист бряг. Бил с гумени галоши, с които се подхлъзнал и паднал във водата. На ръката си имал кварцов часовник, който спрял в 16.30, 20 минути след разговора с кмета на селото.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини