Кобрата срази Нигерийския кошмар за интерконтиненталната титла на WBA

Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев постигна нов връх в кариерата с победата над Самюел Питър – Нигерийския кошмар, която тази вечер зарадва 12 000 в "Арена Армеец".

Мачът бе първи на родна земя за Кобрата. Той излезе на ринга под звуците на каба гайди и наметнат с ямурлук, вместо традиционния лъскав боксов халат. Двубоят продължи само три рунда. Питър получи контузия в десния лакът, а и понесе доста тежки удари. Така реферите отсъдиха технически нокаут в полза на Кобрата и мачът беше прекратен преди четвъртия рунд.

"Просто се предаде, защото не искаше да бъде нокаутиран предвид разликата в класите ни, която е 100 пъти в полза на мен", заяви след мача Кубрат, който освен интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, спечели и втора възможност в седемгодишната си кариера да бъде официален претендент за пояса на една от другите организации – Международната боксова федерация.

Преди този мач той бе номер 2 в ранглистата и след успеха почти сигурно ще се изкачи с една позиция и ще получи шанса да предизвика шампиона - Антъни Джошуа, на когото предстои доброволна защита след седмица срещу американеца Ерик Молина в Манчестър.

Така Пулев (23 победи, 12 с нокаут и 1 загуба) продължава с успешното си завръщане на след единственото, но и най-горчиво поражение в своята кариера. Той беше пометен от Владимир Кличко през ноември 2014-а в Хамбург, но след това направи доста промени.

Най-важната беше работата с прочутия немски специалист Ули Вегнер, спечелил множество световни титли като треньор. На ринга Пулев спечели три мача след загубата от украинската звезда. Най-ценният успех беше през май, когато се справи с Дерек Чисора след 2:1 съдийски гласа. С този успех той за втори път стана европейски шампион.Опитът на Самюел Питър (36 победи, 29 с нокаут и 5 загуби) да съживи кариерата си пропадна.

Следващият мач на Пулев може отново да е в България. За това намекна промоутърът Кале Зауерланд, който остана доволен от ентусиазма на родната боксова публика. Треньорът Ули Вегнер пък обеща да помогне на Кобрата не просто да се бие за титлата, а да я спечели.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини