Ердоган, Путин и Фараж в листата за Личност на годината

Time публикува шортлиста на класацията "Личност на годината" на сайта си. Списъкът включва политици, учени, бизнесмени, спортисти, общественни деятели и звезди от шоубизнеса. Ето и 11-те имена в класацията.

Симон Байлс
19-годишната гимнастичка дебютира в Рио и спечели 4 златни медала и един бронзов

Хилари Клинтън

Откривателите на CRISPR
Екипът учени, направили револючионен пробив в генното инженерство

Реджеп Тайип Ердоган
След провала на опита за военен преврат през юли, турският президент затегна контрола върху страната, арестува политическите си опоненти, уволни хиляди държавни служители и затвори медии.

Нейджъл Фараж
Като лидер на британската Партия на независимостта той е провел успешно кампанията за напускането на ЕС, според авторитетното издание Time.

The Flint Whistleblowers 
Гражданската формация разкри данните за отравянето на водата в американския град Флинт.

Бионсе Ноулс
Тя продължава да провокира и изненадва световната публика, като използва сцената, за да говори за расизма, полиитическото насилие и феминизма.

Нарендра Моди
Индийският премиер, жената която сравняват с Желязната лейди. Тя изведе икономиката на страната до позиция на най-бързо развиваща се нововъзникнала пазарна икономика. Същевременно в края на кгодината обяви отпадането на такси, което мнозина смятат, че ще забави растежа.

Доналд Тръмп
След популистка кампания той стана 45-тия президент на САЩ, със зашеметяващ финал на президентския вот.

Владимир Путин
Руският президент тази година е в центъра на вниманието заради военната операция в Сирия и заради причастността на вуските власти към пробива в сървърите на Националния комитет на Демократичната партия.

Марк Цукерберг
Facebook достигна 1 милиард мобилни потребители дневно. Главният изпълнителен директор също бе изправен пред натиск да поеме отговорност за разпространението на фалшиви или заблуждаващи новини, на фона на критиките, че тези истории са повлияли на резултата от президентските избори в САЩ.

Окончателният избор на "Личност на годината" ще бъде оповестен на 7 декември.

През 2015 "Личност на годината" бе Ангела Меркел.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини