Два от санираните блокове в Димитровград - окончателно завършени

    Два от санираните блокове в Димитровград - на бул."Д.Благоев" №24 и бул."Ст.Стамболов" №9 вече имат разрешение за ползване и са въведени в експлоатация, информираха днес от Инвестиционния отдел в Общината. Напомниха, че програмата за обновяване на жилищните сгради в Димитровград общхава 26 блока. Първият завършен през декември миналага година бе този на ул."З.Зограф" №18.

    В момента вървят строителни дейности по 21 блока, ако времето позволява работата там трябва да приключи към края на януари 2017 година. Заради обжалване на процедурата по избор на изпълнител все още не е започнал ремонта на блок №8 на ул."Простор", но за него има осигурено финансиране.

    През 2016 година в Димитровград са регистрирани 124 сдружения на собствениците, коментира шефът на Инвестиционния отдел Клавдия Тончева. Искане за саниране са подали живеещите на 81 панелни блокове и 41 тухлени жилищни сгради.

    Тончева напомни за писмото на министъра в оставка Лиляна Павлова за временно спиране на програмата за саниране до приемането на бюджет 2017 г.

    "Бюджетът вече е приет, чакаме отново писмо от Регионалното министерство с което да бъдем уведомени, че дейностите по процедурите продължават и през 2017 година", коментира Тончева. Засега не е ясно кога ще бъде подписването на тристраните договори между община, областна администрация и банката, допълниха от Общината.

    Видео репортаж по темата - вижте тук! 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      24
      24
      4 -1
      17:38, 7 дек 2016
      Да ама не.зад 24-ти още работят
    • 2
      От
      отчаян
      7 0
      18:20, 7 дек 2016
      На Бозвели 2 всеки ден поработват колкото да не е без хич не повече от 4-5 човека . Краят със сигурност ще е около януари 2020 .
    • 3
      Ох
      ох
      6 0
      22:26, 7 дек 2016
      С парите на всички данъкоплатци се облепят със стиропор блоковете на някой от тях! Е по голямо надлъгване май няма.Кой ще плаща за подобно нещо в частната къща на човек работещ и плащащ данъци.Чета по сайтове и преса за 15 х лв. на апартамент(ако е вярно) , ама яко се заделя от това мероприятие. То и затова се прави !

    Още новини

    Последни новини