Димитровград получи безвъзмездна финансова помощ по проект "Бюджетна линия"

Безвъзмездна финансова помощ по проект „Бюджетна линия” получи община Димитровград. Тя е в размер на 95 594 лв. и се предоставя от Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“, стана ясно на пресконференция в кметството днес.

"Със сумата ще се обезпечи функционирането на екипите за управление на проектите „Инвестиционна програма за изпълнение на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на общ. Димитровград за периода 2014-2020 г.“ и „Бюджетна линия Димитровград“, както и работата на Междинно звено Димитровград, което ще оценява и подадените проектни предложения от инвестиционната програма до края на програмния период, коментира директорът на дирекция "Европейски и национални програми и проекти" Диана Дончева. Такова звено функционира в администрацията от края на месец август.  Там работят осем експерти, ръководени от зам.кмета Яшо Минков.

В проекта са заложени средства за укрепване административния капацитет на служители в Общинска администрация, които в рамките на проекта ще придобият ключови компетентности за ефективно и качествено изпълнение на професионалните задължения, съобразно европейските изисквания, сподели още Дончева

Разработката ще подпомогне финансово общината при изпълнението инвестиционната програма за устойчиво и интегрирано градско развитие, стана ясно на срещата с медиите. Димитровград е сред 39-те общини на най-големите и средно големи градове, които са бенефициенти по програмата и към които се създават междинни звена за избор и оценка на разработките пo Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на ОПРР.

Дончева припомни, че инвестиционната програма на община Димитровград бе одобрена от Управляващия орган през месец април 2016 година. Общата й стойност е 17 782 948 лв.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    An
    ani
    5 -3
    14:16, 7 дек 2016
    "Такова звено функционира в администрацията от края на месец август. Там работят осем експерти, ръководени от зам.кмета Яшо Минков." Но не са толкова, а са по-малко! Защо лъже г-жа Диана Дончева? Толкова "кадърен" и "подготвен кадър" с изключително високо самочувствие и държание.
  • 2
    An
    ani
    5 -3
    14:30, 7 дек 2016
    То може да има толкова, но не и избрани с конкурс! За този отдел все няма достойни кандидати.
  • 3
    Мр
    мравката
    4 -3
    17:34, 7 дек 2016
    Всеки ден, малката мравка пристигаше рано на работното си място и започваше да работи. Произвеждаше и беше доволна.
    Шефът, лъвът, се учудил, че мравката работи без надзор. Ако тя произвежда толкова без надзор, не би ли могла да произвежда повече, ако е под нечий надзор?
    Той нае една хлебарка, която имаше с голям опит като надзорник и изготвяше чудесни доклади.
    Първото решение на хлебарката бе да въведе контрол на достъпа за мравката.
    След това на хлебарката й бе нужна секретарка, за да й помага с изготвянето на докладите и...
    ... Тя нае един паяк, който освен с архивите се занимаваше и с контрол на телефонните разговори.
    Лъвът бе очарован от докладите на хлебарката и я помоли и за графики на производството и анализ на тенденциите, за да ги представи на срещи, специално организирани за тази цел. За тази цел на хлебарката й купиха компютър, лазерен принтер и ...бе наета една муха, която да ръководи отдел информатика.
    Мравката, доскоро продуктивна и весела, бе отчаяна от толкова хартии и срещи, които й заемаха цялото време!
    Лъвът стигна до заключение, че е дошъл моментът да се създаде длъжност отговорник за сектора, където работеше мравката. Постът бе поверен на един щурец, чието първо решение бе да закупи килим и ергономичен стол за бюрото си.
    Новият отговорник, щурецът, също имаше нужда от компютър и асистентка (която взе от предната си служба), за да му помага да подготвя стратегическия план за оптимизиране на работата и да контролира бюджета за сектора, където работи мравката, която на този етап вече не се забавляваше и с всеки изминал ден се ядосваше все повече.
    По същото време щурецът убеди шефа, лъва, от абсолютната необходимост от проучване на средата.
    След като проучи работната натовареност, лъвът забеляза, че секторът на мравката не произвеждаше вече колкото преди. Той нае един бухал, известен консултант да осъществи одит и да предложи решения. Бухалът изкара три месеца в офисите и направи огромен доклад, в няколко тома, със заключението: "Има много персонал в това предприятие..."
    Познайте първо кого уволни лъвът?
    Мравката, естествено, защото тя "проявява липса на мотивация и конфликтно поведение".
  • 4
    88
    888
    5 -3
    18:29, 7 дек 2016
    Тази Диана Дончева няма проектантска правоспособност. Назначена е от кмета без конкурс по настояване на Гавазов. Жената на Гавазов беше назначена от съпруга на Дончева в банка " Райфайзен банк". Въртележки.Аз на тебе, ти на мене. Направо директор. Иначе всички вишисти се назначават на длъжност "експерт" без да се има в предвид каква специалност имат, което е от съществено значение, разбират ли от проектиране. Така, че голямо усъвършенстване ще пада. Пари да се усвояват. И какъв растеж като хората намаляват. Голям капацитет . Какво устойчиво развитие. Не ставате ли смешни в очите на хората.
  • 5
    77
    777
    4 -5
    19:24, 7 дек 2016
    Браво, Дончева! Успяла се да поставиш някои хора на мястото им. Сега ги боли и като ущипани госпожици чак по медиите реват. Един съвет - сбръчкай ги от работа, та по-малко да пишат в работно време коментарии.
  • 6
    88
    888
    4 -4
    09:22, 8 дек 2016
    Хора които не разбират от работата си , сбръчкват. Това е Дончева. Кажете какъв специалист е? 777 не разбираш от тези неща. Макар и да си адвокат, не ги разбираш. На това место трябва да е проектант с проектантска правоспособност, с практика, а не избрана по приятелски ценз. Та вижте и в общинския експертен съвет: проектите се представят и приемат като се започне от това, кой е проектанта, кой е инвеститора? От нашите или от другите. Другите тръгват по трудния път на един закон който изисква това все едно дали ще строиш завод или едно обикновено стълбище. А нашите минават метър или със стискане на очите. Практика въведена от главния архитект на общината, подкрепян от главния юрисконсулт и главен въобще във всичко Гавазов. Който се опре на тази порочна практика , си отива. Омъстителни до костите, без да познават човещината. И на това нещо викате браво. Браво бе адвокат 777 !
Последни новини