Дадоха старт на ремонта на центъра в Димитровград

    Първа копка за началото на ремонта на централна градска алея бул."България" в Димитровград бе направена днес. Той е по проект на ОП "Региони в растеж" и е на стойност 5 185 000 лв. Депутатът Евгения Ангелова, областния управител Станислав Дечев, представителят на фирмата изпълнител "Енерго ремонт строй" Стефан Даскалов, ръководителят на проекта Тихомир Гочев и кметът Иво Димов дадоха символично начало на реконструкцията. По план тя трябва да продължи 24 месеца и да приключи в края на 2018 година.

    Първата част включва реконструкция на цялото пешеходно пространство от бул."Раковски" до бул."Д.Благоев". Ще бъдат ремонтирани 32 518 кв.метра площ, обявиха от екипа по проекта на пресконференция днес. Предвидено е обновяване на настилката, където е необходимо, оформяне на нови зелени площи, почистване на колонадите. Последното ще се прави по съвременна технология и с химически препарати, които не са опасни за здравето на хората, поясниха специалистите.

    Предстои и изграждане на поливна система, монтиране на ново парково осветление и пейки, система за видео наблюдение с над 20 камери. На пресконференцията стана ясно, че ще бъдат засадени над 10 000 нови дървета и храсти. След подробен опис ще се наложи премахването на 35 опасни дървета в центъра, като те ще бъдат заменени с нови. Ще бъдат създадени и рампи за хора с двигателни проблеми. Новост в градския интериор е часовник, който е предвиден по проект.

    Ремонтиран ще бъде и фонтана на площад "Поезия", който ще е с нови светлинни и водни ефекти. Паметникът "Трите музи" ще смени мястото си и ще се премести в южната част на площада. Оформянето на пространството с пейките също ще е по-нов начин, като ще бъдат разположени арт чадъри.

    От екипа на проекта заявиха, че няма да има сериозни изкопни дейности по време на ремонта на централна градска част. Такива ще бъдат извършвани само на определени места, като стремежа е да не се създават проблеми на живеещите там. Работата ще се извършва на няколко независими един от друг етапи, посочи представителят на фирмата -изпълнител на проекта Стефан Даскалов.Той увери, че ще всичко ще е завършено в срок и гарантира качествено изпълнение.

    Кметът Иво Димов посочи, че ще бъде направено всичко възможно да се ремонтира и канализацията, която създава проблеми на живеещите по бул."България" от години. Реконструкцията не влиза в обхвата на проекта, но ние ще се постарем", бяха думите на Димов. Той се надява до празника на града идния септември димитровградчани да имат обновен център.

    Виедо репортаж -вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Гр
      гражданка
      29 -3
      15:12, 8 дек 2016
      Тук всички изброени дейности възлизат на не повече от 500 000 лева, работата е около 6 месеца ( и кому е нужно химическо почистване на колоните ?????)
      Какво се случва с "излишните" над 4,5 милиона лева и година и половина ( за времето ще размисля, ако Тихомир сам пренарежда настилката по алеята)?
      Хора взиждаме, че ни крадете, но този път и табела за откраднатите пари сте сложили на централно място в града.
    • 2
      12
      12345_1481205505
      19 -2
      16:14, 8 дек 2016
      Много Ви отиват кирките! Поне се наведете още малко! За реверанс пред народа, който ще плаща. Ама много несериозно. Както сте я подкарали да не вземете да го завършите предсрочно. Особено с този капацитет Гочев. Внимавайте за трудовите злополуки!
    • 3
      Жи
      Живеуш в центъра
      15 -2
      20:02, 8 дек 2016
      ХААА Димов, ми то баш от канализацията трябва да почнете . Кви са тия глупости ..часовници пейки дървета....кот и да направите ще си продължи да смърди на *****.
    • 4
      Км
      кметеееее
      17 -4
      21:12, 8 дек 2016
      Кмете, кавото и да направиш, колкото и да откраднеш, на следващите избори ще те издухаме и тебе като мутрата боко....много си се надул и много лесно се обиждаш, нещо......Забрави, че си едно просто момче за всичко, от което НИЩО не зависи. Нещастник!
    • 5
      Си
      Сийка
      10 -3
      09:15, 9 дек 2016
      Ръководителя на проекта Тихомир Гочев...които всяка сутрин си кара децата на градина Райна Княгиня със Общинска кола....Кмета знае но си трае...Нали Кмета назначи Гочев за шеф на Благоустрояване без конкурс...сега го назначава ръководител....коментарите оставям на вас.....
    • 6
      12
      1234567
      11 -3
      10:55, 9 дек 2016
      Преди време се направи реконструкция на В и К съоръжения по така наречения " Воден цикъл". Ръководството на проекта се състоеше от представител на общината и на " В и К" и се изготви договор по съвместителство. Въпреки това, проекта по водния цикъл, разходваните средства не бяха предоставени на "В и К". Води се дело, но нищо. Това показа, че съд и прокуратура са с тях. Камо ли сега като ръководител на проекта е Гочев, който не си поплюва и яко бърка в "меда"...В тези случаи прокуратурата трябва да се намесва. Но стигне ли се до съд нещата се объркват. Всичко е купено. Особено в Окръжен съд, където действа така наречената "димитровградска четворка", която "опрас-ква" всеки тръгнал да търси истината и правдата. Така, че димитровградчани мислете кого избирате.
    • 7
      Ко
      кой ли
      7 0
      13:19, 11 дек 2016
      Тази ухилената депутатката ли е, която нито един път не се изказа в Народното събрание ? А сетих се тати я прати депутатка.............. некадърност !
    • 8
      Ба
      Бай Куй(Кой)
      6 0
      11:08, 12 дек 2016
      Тоя Дебелия...само за физиономия-две години условно...
    Последни новини