Удължават ученическата ваканция в Димитровград

Ваканцията на учениците от община Димитровград се удължава до 12 януари - четвъртък, когато трябва да са на училище.Това информираха от пресслужбата на общината днес. Решението е на кмета Иво Димов и е заради високата заболеваемост от грип и очакваните минусови температури. Градоначалникът се позовава на правото си по закон да определи три дни за неучебни. Такива са 9, 10 и 11 януари.

Училищните сгради в общината не се отопляват от 23 декември, когато започна Коледната ваканция, припомнят от администрацията. Зимната обстановка не позволява децата да учат при нормални условия в понеделник,9 януари, когато трябваше да са на училище. Ръководствата на учебните заведения трябва да предприемат необходимите действия за уведомяване на учениците за неучебните дни, както и по отношение на учебното съдържание, допълват от администрацията.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ро
    родител
    19 -2
    11:41, 6 яну 2017
    А г - н Беливанов, няма ли да удължи ваканцията на учениците в Хасково??? Децата как ще отидат в понеделник на училище? Моля, попитайте кмета.
  • 2
    До
    ДО КМЕТА
    2 0
    13:59, 6 яну 2017
    Ще я удължи ама друг път! Те за четвъртък и петък умуваха сумати време, че сега отново ли...Как може в една област едни да ходят да мръзнат... другите да са на топличко вкъщи. Поздравления на кмета на Димитровград. Явно той мисли за децата и взима разумни решения, а нашия първо се консултира. От МОН е разрешено всеки кмет да освободи учениците още 3 дни заради студовете. Доктор Янакиев също е на мнението,че трябва да има по-дълга ваканция, за да се намали броя на болните. Господин Беливанов помислете??? Мислите ли, че родителите ще пуснат децата си на училище при условие че после ще ги гледат вкъщи болни... Дано и тук за децата има.
  • 3
    До
    ДО КМЕТА
    2 0
    14:02, 6 яну 2017
    В сайта където е качена прогнозата за Димитровград вижте тази за Хасково!!!! Едно към едно почти, дори на места по-студено в Хасково
Последни новини